Våra tjänster

Med betoning på kvalitet erbjuder Sfeab AB garanti på varje enskilt utfört arbete enligt branschreglerna. Vi lämnar 10 års garanti på tätskikt i badrum. Sfeab AB är fullt försäkrat hos Länsförsäkringar upp till 10 miljoner kronor. Sfeab AB utför arbeten åt privatkunder och företagskunder, allt från små servicejobb till större invändiga och utvändiga arbeten.

Tjänster inomhus

 • Badrumsrenovering ✓
 • Kakel och klinkersättning ✓
 • Köksrenovering ✓
 • Målning ✓
 • Tapetsering ✓
 • Snickeriarbete ✓
 • Renovering ✓
 • Golvarbeten ✓
 • Bastubygge ✓
inomhus_kk.JPG
inomhus_badrum.JPG
inomhus_klinker.JPG

Tjänster utomhus

 • Markarbete, gjutning, dränering, betongplattor  ✓
 • Bergsprängning ( ny tjänst) ✓
 • Tillbyggnad och Nybyggnation ✓
 • Murning och putsning ✓
 • Takrenovering ✓
 • Fasadrenovering ✓
 • Målning ✓
 • Plattsättning och stenläggning ✓
utomhus_grund.JPG
221.JPG

Våra arbetsmetoder

Sfeab AB utför de flesta typer av renoveringar och ombyggnader men vi har specialiserat oss på våtrumsrenoveringar. En badrumsrenovering innefattar de flesta moment som ingår i vanliga renoveringsarbeten, så som VVS-arbeten, elinstallationer, ventilation, måleri, snickeri och plattsättning. Vi kan därför även utföra andra typer av byggnadsarbeten om detta önskas. Vi har både privatpersoner och företag som kunder och arbetar med badrumsrenovering i Stockholm och Uppsala med dess omnejder.

Badrummet har blivit ett avkopplingsrum i hemmet. Här vill du kunna slappna av och njuta av ett varmt bad eller dusch.   Färgerna och ljuset är en viktig detalj att fundera kring när du planerar för din badrumsrenovering. En mörkare färg kan göra att badrummet känns mindre, därför passar det oftast bättre med ljusa färger i ett litet badrum. Ljuset är även en viktig detalj. Vill du utnyttja naturligt ljus så mycket som möjligt, ska badrumsspeglar få en starkare belysning och vill du kanske kunna styra belysningen med en dimmer?   Endast din fantasi sätter gränserna för hur du vill utforma ditt badrum.

Fem goda skäl till att anlita Sfeab AB
 1. Komplett badrumsrenovering enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum
 2. Vi tar gärna på oss ansvaret som totalentreprenör för våra projekt. Därmed behöver kunden endast ha att göra med ett företag genom hela byggprocessen.
 3. Vi har avtal för varje jobb med en tydlig arbetsspecifikation och vi lämna fasta priser så att kunden vet vad hela arbetet kommer at kosta.
 4. Vi kan utföra arbetet snabbt och smidigt då vi har resurserna i form av kapital, material och specialverktyg.
 5. Vi lämnar 10 års garanti på tätskiktet i badrummet
Badrumsrenovering i Uppsala och Stockholm
Att välja hur man vill att sitt nya kök ska se ut är något av det roligaste som finns. Det är dock inte alltid lätt att göra alla val som innefattas i en köksrenovering eftersom det finns så oerhört mycket att välja på. Vi på Sfeab hjälper dig gärna med ideer eller praktiska lösningar.

Här kommer några tips som kan vara bra att tänka på:
 • Skaffa dämpade lådinsatser som rullar smidigt.
 • Hörnskåp med karusell gör att du når allt som finns i skåpet och utnyttjar utrymmet maximalt.
 • Vill du ha spotlights under överskåpen går det att dölja dem med en ljusrampslist.
 • Att bygga in vitvaror ger ett enhetligt och exklusivt intryck.
 • Har du plats för en köksö får du extra förvaring och en snygg avställnings- och arbetsyta.
När man väljer ett köksgolv finns det mycket att ta hänsyn till. Golvet ska både passa din smak och dina önskemål och samtidigt vara praktiskt och lättskött. Vill du ha en naturnära känsla och ett levande material ska du välja klinker- eller trägolv. Är det däremot ett lättskött och färgglatt golv du är ute efter ska du ta en extra noggrann titt på alla plastgolv. Vill du ha en yta som påminner om ett riktigt träslag men behöver något riktigt tåligt kan ett laminatgolv vara lösningen för dig. Anlitar du oss på Sfeab hjälper vi dig gärna med råd om vilket golv som passar dig bäst. Vi är flexibla under arbetet och tar stor hänsyn till dina synpunkter. Vi utför det mesta från golvbyten, köksbyten, måleriarbeten till finsnickerier. Med ett brett kunnande kan vi åta oss så gott som alla arbeten med bibehållet bra resultat.

Köksrenovering i Uppsala och Stockholm
Sfeab AB lägger kakel och/eller klinkers i badrum, kök, hall, uterum m.m. Användningsområdet och kombinationerna är oändliga. Till oss kan ni vända er för totalentreprenad. Era ideér i kombination med vår kunskap utgör grunden för de bästa av resultat.

Kakel och plattsättning i Uppsala och Stockholm
NYBYGGNATIONER:
Vi bygger efter kundens egna önskemål. Det finns inga begränsningar. Sfeab bygger med både färdiga prefabrikat och lösvirke.
 
TILLBYGGNATIONER:
Tillbyggnad kan göras med både lösvirke och färdiga prefabrikat. Vid arbete med lösvirke kan byggnationen utformas helt enligt era önskemål - utan att det blir allt för dyrt. Bara fantasin sätter gränser när det gäller byggnationer i lösvirke. Möjligheterna är förstås mer begränsade i arbeten med prefabrikat. Däremot sparar man tid och pengar då stommen byggs i fabrik, vilket medför en snabb montering på plats.
 
OMBYGGNATIONER:
Sfeab hjälper er med ombyggnationer av både fristående byggnader (villor, radhus mm) och lägenheter, både interiörer och exteriörer.

Byggarbete i Uppsala och Stockholm

Markarbete
Sfeab utför olika typer av markarbete: platta på mark, betongplattor, olika type av grävningsarbete, vi bygger stödmur och stenmur, landskapings arbete mm. Vi har en egen maskinpark med moderna och ändamålsenliga maskiner: grävmaskin, hjullastare, lastmaskin, dumpare mm.

Dränering
Det finns många möjliga anledningar till att tex ett hus måste dräneras. Dräneringssystemet kan t ex ligga på fel nivå, vara för gammalt eller helt enkelt felkonstruerat. Sfeab AB utför i huvudsak dräneringar av villagrunder och mindre hyresfastigheter. Sfeab AB hjälper dig med allt från tanke till slutfört jobb med garanti. Vi sorterar allt byggavfall så att all hantering blir så miljövänligt som möjligt vilket bidrar till långsiktiga vinster för såväl miljö som byggekonomi. Vi alla arbetar med ett miljöformulär och kvalitetssäkring i enlighet med standarden för ISO14001 respektive ISO9001. Förutsättningen är att du anlitar en hantverkare med F-skattsedel för jobbet.

Dränering behövs för att leda ner överskottsvatten från marken till dräneringsledningen. Kapillärbrytning är nödvändig för att hindra den fukt som alltid finns i jorden utanför källarväggen att sugas in i väggen. Värmeisolering utvändigt är ett krav för att uppnå en varm källaryttervägg. Genom att väggen blir varm får man en effektiv uttorkning av den fukt som orsakat eventuella fuktskador och den skapar också förutsättningen för en kontinuerlig uttorkning av den fukt som i framtiden tillförs väggen. En varm och torr vägg ger också ett torrare inomhusklimat, en jämnare temperatur och lägre uppvärmningskostnader. En varm och torr källaryttervägg kräver ett komplett fuktskydd innehållande dränering, kapillärbrytning och värmeisolering.

De åtgärder som vi normalt vidtar vid dränering är att vi:
 1. Lägger dräneringssystem på rätt nivå.
 2. Lägger nytt regnvattensystem.
 3. Öppnar upp källarväggen för att möjliggöra uttorkning.
 4. Hindrar markfukten från att sugas in i källarväggen.
 5. Sänker fuktnivån i källarväggen.
 6. Säkrar så att marken lutar från huset.
Dränering och markarbete i Uppsala och Stockholm
Taket är en av de mest utsatta delarna av ditt hus. Ett tak ska hålla om, det ska vara tätt och snyggt! Vi på Sfeab AB kan som takläggare erbjuda dig takläggning, reparationer och bygger nytt. Våra kunder är små som stora och vi arbetar i Stockholm och Uppsala och dess omnejder, vi åtar oss totalentreprenader av takläggning av både villor och flerbostadshus.  Vi arbetar enbart med produkter som håller högsta kvalitet! Trebolit, Benders, Areco, Monier och Optimera för att nämna några. Med bred kompetens inom takläggning utför vi renovering och nyproduktion av både tegel-/betongpannetak.
 
Sfeab AB är en totalentrepenör som tar hand om helheten åt våra kunder: river bort det gamla, byter ut eventuellt fuktskadade takstolar m.m. samt lägger det nya på plats. Vill våra kunder ha betongpannor är det Benders, Jönåkerpanna, Monier vi lägger. Benders, är bland de största i Sveriges på takpannor, de är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ger 10 års garanti på sina takpannor. När det gäller tegelpannor, så är det Vittinge Tegel vi lägger. På Vittinge Tegel gäller tio års garanti på frostbeständighet. Vår största leverantör på papp är T-Emballage och Trebolit. T-Emballage är experter på produkter som byggfolie, täckfolie, golvskydd, bastufolie, entreprenörspapp.

Takrenovering i Uppsala och Stockholm
Att måla är inte bara att stryka på färgen. Det gäller att underarbetet görs på ett riktigt sätt och att rätt färg väljs. Framför allt tre faktorer styr valet av färgsystem- vad objektet är gjort av för material, vad objektet är målat med tidigare och din personliga smak.
Vill du ha en täckande färg eller en lasyr som låter träets struktur komma fram? Av oss får du råd om vilken typ av färg som är bäst att använda. Efter besiktning av underlaget kan vi tillsammans arbeta fram en plan för målningsarbetet.

Om du letar efter en flexibel och kunnig målare i Stockholm eller Uppsala behöver du inte leta längre. Vi på Sfeab AB ser till att du får tillgång till erfarna och utbildade målare som tar hänsyn till dina önskemål och kan utföra alla arbeten i branschen.  Vi kan försäkra er om att vi är fullt inställda på att fortsätta denna utveckling under lång tid framöver. Genom oss får ni tillgång till erfarna målare i hela Stockholmsområdet och Uppsalaområdet.
 
Sfeab AB utför mestadels arbeten åt privatkunder. Allt från små servicejobb till större fasadmålning, sprutmålning, ommålning, nymålning, reparationer och både invändiga och utvändiga arbeten.

Denna tjänst passar dig som ska sälja ett objekt och vill därför höja dess värde. Att renovera inför en försäjlning är lite av en konst. Det gäller att veta vad som säljer bra på marknaden och hur man ska komma dit så kostnadseffektivt som möjligt.

Vi kommer gärna förbi och ger dig förslag på olika lösningar med olika material, färger och så vidare. Värdehöjningsarbeten kan innefatta allt från ommålning till att ta bort hela väggar. Det viktiga är att dina investeringar ger god avkastning.

Sfeab AB har genomgått en utbildning och certifiering för sönderdelning av berg, block och sten. Vi använder oss av Simplex metoden från Power Tools. Simplex är ett system för att spräcka sten, berg och betong från Power Tools. Systemet utlöser elektriskt små krutladdade patroner. Simplex är en mjukar metod än konventionell sprängning med dynamit och skapar minimalt med vibrationer och stenkast. Läs mer om Simplex metoden på Pwer Tools hemsida.

Videoreferenser

Här berättar våra kunder om sina erfarenheter från projekt utförda av Sfeab.
Image

ROT Avdrag

Funderar du på att göra om hemma? Utnyttja ROT avdraget, vi tar hand om administrationen.
rot4_TR_Small.png

Kontakta oss

Vi kommer gärna förbi lyssnar på dina önskemål och skapar en kostnadsfri offert.
contact_small.png
Sfeab.se © 2016 Alla rättigheter reserverade.